Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Εορτασμός της 112ης Επετείου για την Απελευθέρωση της Ηρωικής Νήσου Ψαρών από τον Τουρκικό Ζυγό
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024
📌Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών τίμησε με σεβασμό και υπερηφάνεια την 112η επέτειο από την Απελευθέρωση των Ψαρών, που έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου 1912. Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν την ιστορική σημασία της ημέρας και τίμησαν τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία.
👉Παραμονή της επετείου το νησί μας σημαιοστολίστηκε και φωταγωγήθηκε. Ανήμερα, της 21ης Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί, οι καμπάνες του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ήχησαν χαρμόσυνα, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων.
ℹΣτις 10:00 π.μ., τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό, με την παρουσία των τοπικών αρχών, στρατιωτικών εκπροσώπων, αντιπροσωπειών σωματείων και μαθητών. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Ψαρών κ. Δημήτρη Μάκαρη, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της απελευθέρωσης.
🇬🇷 Κατά μήκος της παραλιακής οδού καμαρώσαμε τα νιάτα μας να παρελαύνουν με υπερηφάνεια.
👉Ακολούθως, με το πέρας της μαθητικής παρέλασης, στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ηρώων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του νησιού. Η Δημοτική Αρχή, εκπρόσωποι τοπικών και στρατιωτικών αρχών και φορείς κατέθεσαν στεφάνια, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. Στη συνέχεια, οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ψαρών απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εκδήλωση.
ℹ Η τελετή ολοκληρώθηκε στις 11:00 π.μ., με ένα κέρασμα που προσφέρθηκε από το Δήμο σε όλους τους συμμετέχοντες, ενισχύοντας το κλίμα της ομοψυχίας και της ενότητας.
👏Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τιμώντας με την παρουσία τους τη μνήμη των προγόνων μας και αναδεικνύοντας τη σημασία της ιστορικής μας κληρονομιάς.
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024
Εορτασμός της 112ης Επετείου για την Απελευθέρωση της Ηρωικής Νήσου Ψαρών από τον Τουρκικό Ζυγό

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών τίμησε με σεβασμό και υπερηφάνεια την 112η επέτειο από την Απελευθέρωση των Ψαρών, που έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου 1912. Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν την ιστορική σημασία της ημέρας και τίμησαν τους αγώνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024
Άνοιξε ο δρόμος για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση στο νησί μας δύο πολύ σημαντικών δράσεων, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Μικρών Νησιών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι δρομολογείται η χρηματοδότηση και η υλοποίηση δύο εξαιρετικά σημαντικών έργων στο νησί μας, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Μικρών Νησιών. Πρόκειται για έργα που

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024
Όταν οι κόποι επιβραβεύονται!!! Σημαντική εξοικονόμηση υδάτινων πόρων από την έναρξη λειτουργίας του νέου δικτύου ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών.

Θεαματικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση νερού στο δήμο μας καταγράφουν οι μέχρι σήμερα μετρήσεις μας, καθώς η κατανάλωση των υδάτινων πόρων και παρά την αυξημένη φετινή τουριστική κίνηση, έχει μειωθεί κατά μέσο όρο γύρω στο 25% Θυμίζουμε ό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.