Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Δωρεάν μαθήματα πιάνου και κιθάρας στα Ψαρά από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Πιάνο, κιθάρα ή και τα δύο; Παιδιά και ενήλικες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα μουσικής που θα προσφέρει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο νησί μας υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών.

Η πρώτη γνωριμία και ενημέρωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών στις 17:00, ενώ στο ίδιο μέρος από την Κυριακή (22/09) έως και την Τρίτη (24/09) από τις 17:00 έως και τις 19:30 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές και θα ξεκινήσουν τα πρώτα μαθήματα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, θα προσφέρει μια σειρά από παιδαγωγικές υπηρεσίες υποστήριξης των παιδιών σε μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο πλαίσιο ενίσχυσης των οικογενειών και παροχής κινήτρων παραμονής τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

«Η προσβασιμότητα σε αναγκαίες υπηρεσίες, η διεύρυνση της γνώσης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για όλα τα παιδιά στην πατρίδα μας, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, αποτελεί στόχο και επιδίωξη της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» διευκρινίζει η Δρ. Βάσι Λεοντάρη, Διευθύντρια Προγραμμάτων του οργανισμού.

Για το λόγο αυτό από το 2023 με αποκλειστική χορηγία της τράπεζας EUROBANK, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ προσφέρει δωρεάν προγράμματα ρομποτικής στον Άγιο Ευστράτιο, λογοθεραπείας στις Οινούσσες και μουσικής στο Καστελόριζο μέσω της δράσης «Παιδαγωγοί σε Μικρά Νησιά» σε συνεργασία με τους Δήμους των νησιών, ανταποκρινόμενη σε ανάγκες που προβάλλουν οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες.

«Είναι πραγματική ευλογία να έχουμε στο πλευρό μας ανθρώπους που υλοποιούν δράσεις παρέχοντας κίνητρα για την παραμονή οικογενειών στα μικρά ακριτικά νησιά. η εκμάθηση μουσικής είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που προσφέρει στα παιδιά και τους ενήλικες του νησιού μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, νέες δεξιότητες και να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους. Σας προσκαλώ όλους να συμμετάσχετε και να αγκαλιάσετε αυτή την ευκαιρία, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μαζί ένα μέλλον γεμάτο δυνατότητες για τη νεολαία και τους κατοίκους των Ψαρών», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

 

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024
Εορτασμός της 112ης Επετείου για την Απελευθέρωση της Ηρωικής Νήσου Ψαρών από τον Τουρκικό Ζυγό

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών τίμησε με σεβασμό και υπερηφάνεια την 112η επέτειο από την Απελευθέρωση των Ψαρών, που έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου 1912. Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν την ιστορική σημασία της ημέρας και τίμησαν τους αγώνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024
Άνοιξε ο δρόμος για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση στο νησί μας δύο πολύ σημαντικών δράσεων, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Μικρών Νησιών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι δρομολογείται η χρηματοδότηση και η υλοποίηση δύο εξαιρετικά σημαντικών έργων στο νησί μας, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Μικρών Νησιών. Πρόκειται για έργα που

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024
Όταν οι κόποι επιβραβεύονται!!! Σημαντική εξοικονόμηση υδάτινων πόρων από την έναρξη λειτουργίας του νέου δικτύου ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών.

Θεαματικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση νερού στο δήμο μας καταγράφουν οι μέχρι σήμερα μετρήσεις μας, καθώς η κατανάλωση των υδάτινων πόρων και παρά την αυξημένη φετινή τουριστική κίνηση, έχει μειωθεί κατά μέσο όρο γύρω στο 25% Θυμίζουμε ό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.