Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
«Ιατρική απόβαση» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», φιλοξενώντας τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής.

Το επόμενο διάστημα (από 18/7 έως 5/9) ξεκινά το πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά και ανά δεκαήμερο θα επισκέπτονται το νησί μας φοιτητές ιατρικής οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο που παρέχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών, ενώ και οι ίδιοι θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στον τομέα τους ασκώντας «μάχιμη» ιατρική.

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση» προσφέρει στους φοιτητές Ιατρικής τη δυνατότητα να εργαστούν για 10 ημέρες σε απομακρυσμένες Μονάδες Υγείας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. 

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διττός. Πρώτος στόχος είναι η προσφορά βοήθειας στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Υγείας και δεύτερος είναι η κλινική άσκηση και πιο σφαιρική εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών, μέσω της εξοικείωσής τους με ποικίλα -επείγοντα και μη- περιστατικά, σε πραγματικές συνθήκες.

«Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση 2024”, υλοποιείται σε μία χρονική περίοδο όπου η επισκεψιμότητα στο νησί μας είναι αυξημένη και οι ανάγκες για προσφορά υπηρεσιών υγείας περισσότερες. Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στο νησί μας τους ασκούμενους φοιτητές ιατρικής καθώς στο πλαίσιο της αμοιβαίας υποστήριξης θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους παρέχουμε φιλοξενία και να συμβάλλουμε στην πληρέστερη κατάρτισή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024
Νέος Τουριστικός Χάρτης "τσέπης" των Ψαρών – Διαθέσιμος στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα

  Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με χαρά ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου τουριστικού χάρτη του νησιού, ο οποίος συνοδεύει τον πρόσφατα εκδοθέντα τουριστικό οδηγό. Ο χάρτης αυτός, σχεδιασμένος από την εξειδικευμένη εταιρεία ΑΝΑΒΑΣΗ, αποτελεί έναν ακριβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024
«Παιχνίδια χωρίς Σύνορα» - Συναρπαστική καλοκαιρινή δράση στην παραλία Κατσούνη

Μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία στους κατοίκους και επισκέπτες του και κυρίως στα παιδιά μας, προσέφερε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με τη διοργάνωση της δράσης «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα». Η παραλία Κατσούνη, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, μετατράπηκε σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024
Σημαντική Ανακοίνωση Συνδέσεις στο Δίκτυο Αποχέτευσης Έναρξη Δοκιμαστικής Λειτουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν ολοκλήρωσης του κατασκευαστικού μέρους του έργου: «Έργα υποδομής διαχείρισης ακαθάρτων, ομβρίων και ύδρευσης Ψαρών», αρχικού προϋπολογισμού 5.454.762,85 € και ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης, των αντλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.