Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών, το καλοκαίρι του 2016. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ∆ήμους νησιών της άγονης γραμμής, μεταξύ των οποίων και με το Δήμο Ψαρών.

Τα «Αθλητικά Μονοπάτια 2016» πρόκειται να ξεκινήσουν στις 27 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουλίου. Ειδικά εκπαιδευμένοι γυμναστές και γυμνάστριες θα επισκεφθούν τα Ψαρά, αφού παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των αθλητικών και κιναισθητικών δεξιοτήτων των παιδιών. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργική ενασχόληση των συμμετεχόντων και στην ανάπτυξη της αθλητικής τους κουλτούρας.

Οι αθλητικές δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα καθημερινά, από ∆ευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:30 έως και τις 14:30, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες/γήπεδα των τοπικών σχολείων που έχουν εξασφαλιστεί σε συνεργασία με το ∆ήμο. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται: μαθήματα ασφαλούς κολύμβησης, κιναισθητικό παιχνίδι, αθλοπαιδιές, σεμινάρια υγιεινής διατροφής, πρώτες βοήθειες, σκάκι, αξιολόγηση φυσικών ικανοτήτων και άλλα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά απο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

∆υνατότητα συμμετοχής δίδεται σε παιδιά από 6 έως 18 ετών και απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η προσκόμιση πρόσφατης ιατρικής γνωμάτευσης που να πιστοποιεί την ικανότητα άθλησης.

Η αίτηση συμμετοχής των παιδιών και των ενηλίκων παραλαμβάνονται από τον ∆ήμο. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 26/2/2016.

Αίτηση συμμετοχής

 
Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο | Δήμος Ψαρών