Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 θα ξεκινήσει η δεύτερη αποστολή του ΝΑΥΤΙΛΟΥ, "Σταγόνα Αγάπης" στο Αιγαίο για το 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τους "Γιατρούς του Κόσμου".
Έξι (6) από τα σκάφη του "ΝΑΥΤΙΛΟΥ" θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 25 Μαρτίου από την Ανάβυσσο και το Λαύριο, και θα επιστρέψουν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. Την αποστολή θα ακολουθήσουν δημοσιογράφοι και εικονολήπτες/ηχολήπτες που θα καταγράψουν την δράση και τις ανάγκες των κατοίκων στα Ψαρά. Επιπρόσθετα θα γίνει αναφορά στην όμορφη ακτογραμμή, στην ιστορία των Ψαρών, στις παραλίες, στις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού και στα ήθη και έθιμα του νησιού.
Η αποστολή είναι κοινωνικού χαρακτήρα και έχει βασικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κράτος, τις αρχές της Περιφέρειας αλλά και μεμονωμένους πολίτες, οργανισμούς και άλλους φορείς.
Στα πλαίσια της αποστολής θα προσφερθούν Δωρεάν Ιατρεία στους κατοίκους και τα παιδιά του νησιού από τους Γιατρούς του Κόσμου και θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες : Παιδίατρος, Γενικός Χειρουργός, Καρδιολόγος, Δερματολόγος, Ορθοπεδικός και Οδοντίατρος.
Η αποστολή συμπεριλαμβάνει και προσφορά υλικών και εξοπλισμού όπως φάρμακα, φαρμακευτικά υλικά, ηλεκτροκαρδιογράφο και γραφική ύλη για το Αγροτικό Ιατρείο του νησιού, καθώς και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (υπολογιστές, εκτυπωτές, προτζέκτορας κλπ) καθώς και αναλώσιμα και γραφική ύλη για τις ανάγκες του δημαρχείου και των σχολείων του νησιού.
 
Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο | Δήμος Ψαρών