ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΨΑΡΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟΥ

Πάγια τακτική μου από τη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος Ψαρών είναι να μην απαντώ σε ανούσια σχόλια και κακοήθειες. Είναι μια συνειδητή επιλογή προκειμένου να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι εντάσεις και οι άγονες αντιπαραθέσεις, που δυναμιτίζουν άσκοπα το κλίμα και μόνο κακές υπηρεσίες έχουν να προσφέρουν στο νησί μας.

Φαίνεται όμως ότι η τακτική μου αυτή έχει εκληφθεί ως αδυναμία με αποτέλεσμα κάποιοι προσφάτως, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα, να επιδοθούν χωρίς ντροπή σε εκτόξευση ύβρεων και λάσπης εναντίον μου με τον πιο αήθη τρόπο. Καλώ λοιπόν το συντάκτη των αναρτήσεων να πει ευθέως με σταράτα, αντρίκεια λόγια και όχι με μισόλογα και μήπως, τι εννοεί με τη φράση: «Μήπως δεν θέλετε ν’ ανοίξει το πρατήριο; Μήπως όλα αυτά που ακούγονται στα καφενεία για συμφέροντα που εξυπηρετούνται δεν είναι σενάρια φαντασίας αλλά έχουν βάση;»

Η αξιοπρέπεια, η τιμή και η υπόληψή μου είναι για μένα ιερά και αδιαπραγμάτευτα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν θρασύδειλο να τα αμφισβητήσει. Αναμένω λοιπόν με ανυπομονησία την απάντηση προκειμένου να σταθμίσω τις επόμενες ενέργειές μου.

Ευκαιρίας δοθείσης θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες μας σχετικά με το βενζινάδικο, κάτι που έχω κάνει πολλάκις στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμος Ψαρών τρεις φορές έχει κάνει ανοιχτή διαδικασία (δημοπρασία) για την εκμίσθωση του βενζινάδικου (δύο φορές το 2011 και μία το 2013) με μοναδικό ενδιαφερόμενο τον κύριο Μιχάλη Τριμπουνέλα (το 2013), στον οποίο και τελικά κατακυρώθηκε η εκμίσθωση. Στο μεσοδιάστημα η ΕΚΟ με σχετικό έγγραφό της είχε ενημερώσει το δήμο για την πρόθεση αποξήλωσης των πάγιων στοιχείων που ανήκουν σ’ αυτήν, κάτι που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή με ενέργειες του δήμου και με την εκδήλωση ενδιαφέροντος του προαναφερόμενου εκμισθωτή.

Έκτοτε πάμπολλες γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και η απουσία του κυρίου Τριμπουνέλα στο εξωτερικό δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την έναρξη λειτουργίας του, κάτι που αναμένεται σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του ιδίου την ερχόμενη άνοιξη. Η σύμβαση έχει καταρτιστεί κανονικά, έχουν πληρωθεί τα ενοίκια και δεν υπάρχει καμία έκνομη ενέργεια του δήμου. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο εν λόγω εκμισθωτής έχει ήδη καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό (δικηγορικές αμοιβές, σύσταση εταιρείας, προετοιμασία φακέλου, προμήθεια του συστήματος εισροών-εκροών) ενώ έχει έρθει σε επαφή με την ΕΚΟ για την υπογραφή και της μεταξύ τους απαιτούμενης σύμβασης.

Προς τι λοιπόν το όψιμο ενδιαφέρον για το βενζινάδικο; Υπήρχαν μήπως άλλοι ενδιαφερόμενοι και δεν το ξέρω ή θα ήταν προτιμότερο να είχε ήδη αποξηλωθεί από την ΕΚΟ;    

Τα περί ανικανότητας νομίζω ότι δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού, απλά ο χαρακτηρισμός επιστρέφεται στο συντάκτη. Δεν είμαι χθεσινός στην τοπική κοινωνία. Τόσο η επαγγελματική μου διαδρομή  όσο και η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά μάλλον πείθουν για το αντίθετο. Άλλωστε μικρή κοινωνία είμαστε. Ο κόσμος γνωρίζει.

 
Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο | Δήμος Ψαρών