Ψαρά, 21/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη της Αxion Hellas είχε τη χαρά να υποδεχθεί ο δήμος μας αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία των Ψαρών κατά το διήμερο 19-20/9 στο νησί μας.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Αxion Hellas επισκέφτηκε τα Ψαρά στο πλαίσιο του 6ου διάπλου της δράση της για το έτος 2018, διενεργώντας μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους καθώς και ιατρεία 11 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του νησιού μας από την Ένωση «Μαζί για το παιδί», από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, από την WWF  και  από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA. 

Πολύ σημαντικές ήταν και οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία του νησιού μας με θέμα: ¨Σέβομαι την διαφορετικότητα¨ σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκεχυρεία και μάθημα τοξοβολίας με την Ολυμπιονίκη Φωτεινή Βαβάτση, ενημέρωση για την βέλτιστη διατροφή στη φάση ανάπτυξης/εφηβείας από το Ινστιτούτο Prolepsis, σεμινάρια από την WWF και την HELMEPA, ενημερωτική ομιλία από το Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη και τον Οργανισμό Robert F. Kennedy Human Rights καθώς και η τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στην Αρχαία Ελλάδα από την εταιρεία MOPTIL. Πολύ ενδιαφέρουσα  και επίκαιρη ήταν και η ομιλία του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή χρήση του Internet.

Παράλληλα πολύ δημιουργική ήταν η ομαδική συνεδρία γονέων που υλοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από την Ένωση «Μαζί για το παιδί», όπως και ο καθαρισμός της παραλίας Κατσούνη από τη HELMEPA και τα παιδιά του νησιού.

Σήμερα 21/09/2018 έγινε ο αγιασμός και τα εγκαίνια του φυλακίου που ανακατασκευάστηκε με την πολύτιμη προσφορά της Axion Hellas, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των υπηρετούντων στρατιωτών/κών, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου κ. Αποστολάκη Ευάγγελου, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου κ. Φλώρου Κωνσταντίνου, του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου κ. Μανωλάκου Νικόλαου και του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή. Παρευρέθησαν επίσης οι δωρητές κα Μελίνα Τραυλού και εκ μέρους του κ. Θανάση Μαρτίνου η κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Προσφέρθηκε χρήσιμο υλικό στα σχολεία και στα παιδιά του νησιού καθώς και 3 pillars στο Δήμο Ψαρών, η παράδοση των οποίων θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, για την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των σκαφών.

Ο Δήμαρχος Ψαρών ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της Αxion Hellas που για ακόμα μια φορά έδειξαν έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας.

 

         

 

 

 
Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο | Δήμος Ψαρών