Ψαρά, 22/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη της Αxion Hellas είχε τη χαρά να υποδεχθεί ο δήμος μας αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία των Ψαρών το διήμερο 20-21/9. Η πολυπληθής και πολυδιάστατη αποστολή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης έκανε «απόβαση» με 13 σκάφη στο νησί μας, στο πλαίσιο του 3ου διάπλου της δράση της για το έτος 2017.  

 photo5

Μετά την υποδοχή στήθηκαν τα προσωρινά ιατρεία σε δημοτικά και σχολικά κτίρια και προσφέρθηκαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είκοσι (20) και πλέον διαφορετικών ειδικοτήτων, σε όλους τους κατοίκους.

photo2

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου με βασικό θέμα: «Πρόληψη και Υγεία» και συγκεκριμένα: «Πρώτες Ιατρικές Βοήθειες», «Τεστ Παπ και εμβόλιο HPV για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» και «Ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά του μυελού των οστών».

Πολύ σημαντικές ήταν επίσης οι επιμορφωτικές δράσεις με αποδέκτες κυρίως τους μαθητές του νησιού μας όπως: «Σέβομαι την διαφορετικότητα» σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκεχυρεία και το British Council, διάδραση με τις ολυμπιονίκες Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, ενημέρωση για την βέλτιστη διατροφή στη φάση ανάπτυξης/εφηβείας και αθλητισμού καθώς και παιχνίδι με θεατρικό αυτοσχεδιασμό για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ήταν και η ομιλία από εκπρόσωπο του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή χρήση του Internet.

photo3

 Σύμμαχος της όλης προσπάθειας της Αxion Hellas ήταν και το «Όλοι μαζί μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ που πρόσφερε φαρμακευτικό υλικό στο ιατρείο του νησιού μας.

Η παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, που για μια ακόμη φορά επισκέφτηκε το νησί μας, λάμπρυνε και ενίσχυσε τη δράση της Αxion Hellas στα Ψαρά. Ο αρχηγός μαζί με τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο και το διοικητή της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχο Δημόκριτο Κωνσταντάκο επισκέφτηκαν το στρατιωτικό φυλάκιο των Ψαρών, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες με χρηματοδότηση της Αxion Hellas, τα ιατρεία και την αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου συνομιλώντας με κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα με τους μικρούς μαθητές.

photo4

Ο Δήμος Ψαρών ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο Βασίλη Πατέρα καθώς και όλα τα μέλη της Αxion Hellas για την πολυεπίπεδη προσφορά τους στο νησί και στους κατοίκους του. Το ταξίδι αυτό ήταν μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης, ενδιαφέροντος, προσφοράς και αλληλεγγύης στα ακριτικά μέρη της πατρίδας μας.

 
Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο | Δήμος Ψαρών